×

Upozornění

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 211

Dovolená v Thajsku

Nabídka zájezdů do Thajska. Přes 50 různých pobytů, které u jiné cestovní kalenceláře nenajdete. Užijte si dovolenou v Thajsku s pomocí opravdových specialistů.

Koh Samet

kohsametTím, že je Koh Samet ušetřen většiny silných monzunových větrů, které pustoší ostatní ostrovy, nabízí téměř po celý rok velmi příjemné klima. A přestože jsou jeho pláže neustále v permanenci, uchovávají si svůj půvab a třpytivý bělostný písek vinoucí se mezi kokosovými palmami a průzračným, blankytně modrým mořem. Pokud opomenete skutečnost, že by toto místo vlastně mělo být národním parkem, dojdete k závěru, že Koh Samet je rájem cestovatelů, jenž oplývá nádhernými plážemi, nabízí lahodné mořské speciality a žije pestrým nočním životem.

Přestože jde o národní park, všechny pláže Koh Sametu jsou zcela přístupné - a to, že se nacházíte v národním parku, poznáte jen podle vstupného, které je každý návštěvník parku povinen uhradit.

Další thajské ostrovy

Ostrovy, které se nacházejí u thajského pobřeží, se dělí podle své polohy do tří hlavních skupin. Ostrovy náležející do první z nich se rozkládají na východ od Bangkoku, mezi Bangkokem a hranicemi s Kambodžou. Druhá skupina ostrovů leží u jižního pobřeží v Thajském zálivu. Třetí pak v Andamanském moři, u západního thajského pobřeží, mezi Barmou a Malajsií.

Nabízíme i návštěvu mnoha dalších méně známých ostrovů, o kterých se ve Vašem průvodci pravděpodobně nedočtete, ale podle našeho názoru mohou být těmi nejkrásnějšími z celého Thajska.

Koh Adang

koadang.jpgOdlehlý ostrov Koh Adang je ideální pro milovníky přírody, kteří hledají málo obydlené útočiště daleko od známých, turisty oblíbených, frekventovaných pláží pokrytých opalujícími se těly. Ostrov nabízí mnoho tras pro pěší turistiku, opuštěné pláže s bílým pískem a vodopády v džungli, a je proto ideální pro jednodenní návštěvu, stejně jako pro delší pobyt spojený s důkladnějším průzkumem všeho, co ostrov nabízí.
 

Koh Bulon Lae

kobulonlae.jpgAčkoliv většinou návštěvníků Thajska nepovšimnutý, je tento málo známý ostrov velmi populární u malé skupiny turistů (zejména rodin), kteří se na něj rok co rok rádi vracejí. Letoviska sestávající z bungalovů jsou rozeseta po celém ostrově, takže je jejich charakter stejně rozmanitý, jako skladba cestovatelů, kteří je navštěvují: větrné stráně, skalnaté i písečné pláže s kořenovníky, zalesněné či vystavené slunci a slanému vzduchu. Každý večer jsou spuštěny generátory elektrického proudu a ostrov se rozzáří do další klidné noci. Mnoho návštěvníků se na ostrov znovu a znovu vrací, aby si vychutnali zvláštní klid, který mohou nalézt pouze zde.

Koh Kradan

kokradan.jpgPřekrásný klidný ostrov Koh Kradan byl v posledním desetiletí poničen a v současné době je proslulý spíše každoročními masovými podvodními svatebními obřady, než svými skvostnými plážemi a rozlehlým korálovým útesem. Výhled z pláže na ostrov Koh Muk a další ostrovy je velkolepý. Ostrov stojí bezpochyby za návštěvu, pokud se nacházíte v jeho blízkosti, avšak v současné době je nejlepší ho navštívit pouze v rámci jednodenního výletu.

Koh Kut

kokut.jpgAčkoliv je Koh Kut překrásný skalnatý ostrov s bílými písečnými plážemi a průzračně čistou modrou vodou, může být pro samostatného cestovatele náročné jej prozkoumat, i když pro někoho je z tohoto důvodu ještě přitažlivější. Překrásný ostrov je velmi populárním cílem výletů s průvodcem, nabízí ideální podmínky pro únik před hordami zahraničních turistů a možnost okusit tradiční thajskou pohostinnost.

 

Koh Lanta

kolanta.jpgKoh Lanta byl po dlouhou dobu navštěvován jen zřídka, většinou turisty s batohy na zádech, a hrál druhé housle nejpřitažlivějším cílům milovníků outdoorové turistiky, jako jsou Koh Pha Ngan, Ko Tao a pláž Raileh. Časem se však tento překrásný ostrov dostal do povědomí veřejnosti a stal se oblíbeným cílem turistů všech kategorií. Ostrov nabízí ubytování v nejluxusnějších letoviscích i prostých dřevěných chatkách, uvolněnou atmosféru, příjemné klidné moře a široké pláže, a proto si získal popularitu zejména u těch, kteří cestují s dětmi.

Koh Libong

kolibon.jpgTento rozlehlý ostrov se nachází nedaleko jihozápadního pobřeží Thajska a náleží do provincie Trang. Koh Libong není příliš frekventovaný a je proto mnohem čistší než některé sousední ostrovy. Obyvatelé ostrova jsou zdvořilí, poctiví, přátelští a mají rádi přírodu. Na ostrov nejezdí mnoho turistů, ale ti, kteří sem zamíří, jsou vždy nadšeni. Koh Libong je oproti některým jiným frekventovanějším oblastem Thajska velmi klidný a přívětivý a vyskytují se zde moroni!

Koh Lipe

kolipe.jpgOstrov Koh Lipe se vyznačuje horkým větrným podnebím a nabízí pro každého něco. Úžasný podmořský život a široká škála možností ubytování přitahují každý rok více a více návštěvníků ostrova. Přesto zde snadno naleznete velmi klidná místa a to dokonce i ve špičce sezóny. Můžete se také vydat na výpravu do džungle mezi jednotlivými plážemi, nebo si prohlédnout jednu z místních jeskyní. Vzhledem k tomu, že popularita ostrova velmi rychle roste, neváhejte a navštivte ho, dokud si zachovává svůj původní charakter.

Koh Maak

ko-mak-beach.jpgKoh Maak nalezneme, pokud se vydáme z ostrova Koh Chang přímo na jih. Koh Maak je mnohem méně navštěvován než jeho větší bratr a je proto skvělým cílem, pokud hledáte klid a méně zalidněné pláže. Jeho dvě největší pláže jsou písečné, pokryté roztroušenými kameny, a jenom řídce jsou kolem rozesety bungalovy. Vnitrozemí ostrova je poměrně ploché, zarostlé kokosovými palmami a bludištěm cest. Prostě klidný úkryt.

Koh Tao

kotao.jpgHistorie ostrova Koh Tao je neuvěřitelně rozmanitá: sloužil jako skrýš pro piráty, místo odpočinku pro rybáře, vězení, a také byl přísně střeženým tajným zákoutím pro milovníky outdoorové turistiky. Dnes je jednou z prestižních thajských potápěčských lokací, a každoročně jej navštíví tisíce rekreačních potápěčů a dalších turistů. Ostrov je také světovou dvojkou ve výuce profesionálních instruktorů asociace PADI (Professional Association of Diving Instructors). Návštěvníkům, kteří neholdují potápění a chtějí uniknout z přeplněných center pro potápěče, ostrov nabízí nádherné pláže, úžasné vyhlídky a pohostinnost místních obyvatel. U pobřeží Koh Tao jsou jedna z nejkrásnějších míst pro potápění v celém Thajském zálivu. Pokud se potápíte, pak prostě musíte Koh Tao navštívit..

Koh Tarutao

kotarutao.jpgV malajštině znamená Tarutao "starodávný", "tajemný" a "původní". Pro většinu návštěvníků spočívá přitažlivost ostrova především v jeho rozmanité divoké fauně: ostrov a jeho vody jsou domovem pro mořské želvy, velryby, varany komodské, makaky jávské, kabary pižmové a další živočišné druhy. Voda kolem ostrova je ve srovnání s ostatními ostrovy Andamanského moře tmavá a nelze zde proto šnorchlovat, avšak bohatou náhradou jsou čisté pláže, vodopády, skvělé příležitosti pro pěší turistiku a nádherné vyhlídky. Pro někoho může být zajímavé také to, že zde byla natočena série reality show Trosečník, odehrávající se v Thajsku.

Koh Phi Phi

phiphiKrásy a zvyky Ko Phi Phi jsou žhavě diskutované téma mezi cestovateli a autory cestopisů. Přírodní krásy tohoto ostrova jsou neopakovatelné, dokonce i v této oblasti světa, která je proslulá svými úžasnými destinacemi. Phi Phi je dokonalý tropický ostrov s vápencovými útesy, tyrkysovou vodou, bílými pískovými plážemi a kilometry panenských lesů.

Dlouhá, široká písečná šíje, půvabně vyklenutá mezi dvěma nádhernými ostrovy, která vytváří dvě klidné zátoky ideální pro plavání a potápění, obklopené útesy čekajícími na to, aby je někdo dobyl a lesy čekajícími na prozkoumání.

Koh Chang

kohchangKoh Chang se rychle proslavuje jako jedna z nejvyhledávanějších thajských destinací. Je krásným ostrovem na samotě s nedotčeným přírodním bohatstvím, čímž jsou zelenající se deštné pralesy a dokonale čisté pláže s řadou moderních vymožeností. Za moderní vymoženosti můžeme považovat velký výběr ubytování a restaurací, zábavné aktivity jako je plavání, jízdy na kajaku a kánoi ale i skvělé možnosti zábavy jako jsou kavárny, obchody, hospody a bary. Koh Chang zapadá do každé definice exotické dovolené právě díky nádherným plážím, kouzelným zálivům s jeskyněmi v útesech a svěžími deštnými lesy. Přestože návštěvníci bývají často zmatení právě kvůli velkému výběrů pláží a atrakcí, tak si vůbec nedělejte starosti, protože my Vám pomůžeme, abyste zažili bezstarostnou dovolenou! Od obecného přehledu geografie a podnebí ostrova, společenských akcí a festivalů, až po úplné průvodce, jak se dostat a pohybovat po ostrově Koh Chang a jeho blízkých sousedních ostrovů.

Náš informační průvodce po ostrově Koh Chang se Vám bude hodit, když budete plánovat dovolenou na právě zmiňovaný ostrov. Sbalte si vše, co potřebujete a hurá do exotického ráje!

Doi Inthanon

doiinthanon1.jpgNejvyšší vrchol Thajska, Doi Inthanon šplhá do výše 2565 metrů. Díky této nadmořské výšce je podnebí na vrcholu po celý rok velmi příjemné a osvěžující, a v chladném období (říjen až únor) klesá teplota pravidelně pod stupeň mrazu. Národní park nesoucí jméno po hoře Doi Inthanon se rozkládá na ploše 482 km2 a tvoří jej oblasti Sanpatong, Chomthong, Mae Chaem, Mae Wang a Toi Lor Sub patřící k provincii Chiang Mai.

Národní park Doi Inthanon je skutečným klenotem přírody – vinoucí se horská území, pokrytá bujnými tropickými lesy a protkaná mocnými řekami a majestátnými vodopády. Chráněná oblast národního parku je útočištěm pro mnoho živočišných druhů a je pravděpodobně nejlepším místem pro pozorování ptáků v Thajsku vůbec. Přibližně 362 druhů ptáků hnízdí v Národním parku Doi Inthanon a mnoho z nich není možné spatřit nikde jinde v Thajsku

Avšak rozmanitost Doi Inthanon netvoří pouze rostlinstvo a živočišné druhy. Oblast byla po dlouhé období také domovem severních domorodých kmenů a nedávné úsilí umožnilo soužití jedinečných vesnic a tradičních kultur s moderními projekty turismu a stavby přehrady Bhumibol, která využívá sílu řeky Ping k produkci elektřiny pro tisíce obyvatel Thajska.

doiinthanin.jpgDoi Inthanon je oblíbeným návštěvním místem regionu nejen pro své přírodní krásy, ale také pro svůj historický význam. Památníky Chedis, věnované královskému veličenstvu, Králi a Královně, se nacházejí na vrcholu hory. Park byl přizpůsoben rozvoji turismu a nyní nabízí plně vyhovující restaurační a ubytovací zařízení. Rozmanité území je propleteno stezkami a cestami pro snadnější přístup turistů. Avšak tento rozvoj turismu byl plně kontrolován tak, aby byla ochráněna příroda a prostředí v celé své kráse.
 
Národní park Doi Inthanon turistům nabízí mnohem vice než jen nádherné scenérie. Po několik století byla tato oblast domovem nejrůznějších domorodých kmenů, které zde stale žijí a uchovali si svůj prastarý způsob života. Pod štíty hor můžete nalézt vesnice Hmong, kde lidé stale obdělávají svá políčka jako před mnoha stoletími. Jedinou změnou je sklizeň. Díky Královskému projektu přešli tito lidé od pěstování opia ke komerčním plodinám, jako jsou zelenina nebo květiny. Návštěvníci jsou vítáni v Královském projektu, který se nachází v naprosté blízkosti stanice správy parku.

Chiang Mai

chiangmaishowcaseChiang Mai je zemí hor přikrytých mlhou a zemí pestré směsi domorodých kmenů žijících v kopcích. Je zemí, jenž je doslova hřištěm pro ostřílené cestovatele a rájem pro ty, co milují nakupování, potěšením pro dobrodruhy. V těchto končinách si mohou zvídaví rozšířit své obzory například kurzy thajské masáže či kurzy thajské kuchyně. Ctitelé umění budou nevěřícně zírat na krásu a rozmanitost zdejší řemeslné a rukodělné výroby. Milovníci noční zábavy nebudou mít nouzi o dostatek čilého nočního života a labužníci si budou moci vychutnat znamenitou kuchyni. Chiang Mai tohle všechno opravdu nabízí. Metropole byla založena v roce 1296 jako hlavní město starověkého království Lanna. Dnes je Chiang Mai místem, kde minulost a současnost hladce splývají v jedno v podobě moderních budov stojících bok po boku prastarým chrámům.

Chiang Mai je největší a kulturně nejvýznamnější město v severním Thajsku, které je zároveň hlavním městem provincie Chiang Mai. Leží přibližně 700 km severně od Bangkoku mezi horami, z nichž některé jsou nejvyšší v zemi.

Thajské ostrovy

ostrovyvthajskuTolik ostrovů a tak málo času! Thajsko má mnoho malebných ostrovů a pro návštěvníka, který přijíždí do Thajska poprvé bude velmi obtížné vybrat právě ten nej. Ostrovy, které se nacházejí u thajského pobřeží, se dělí podle své polohy do tří hlavních skupin. Ostrovy náležející do první z nich se rozkládají na východ od Bangkoku, mezi Bangkokem a hranicemi s Kambodžou. Druhá skupina ostrovů leží u jižního pobřeží v Thajském zálivu. Třetí pak v Andamanském moři, u západního thajského pobřeží, mezi Barmou a Malajsií.

Nabízíme také návštěvu mnoha dalších méně známých ostrovů, o kterých se ve Vašem průvodci pravděpodobně nedočtete, ale podle našeho názoru mohou být těmi nejkrásnějšími z celého Thajska.

Thajsko je světoznámé díky svým tropickým ostrovům. Phuket, Koh Lipe, Koh Samui, Koh Lanta, Koh Tao až po Koh Samet s Koh Chang nevíte, který dříve. Můžete nalézt nový ostrov pro každý měsíc, novou pláž pro každý týden a jinou palmu, pod kterou si lehnete pro každý den.

Průvodce Thajskem

Thajsko nabízí poutavé a hodnotné zájezdy uzpůsobené všem typům klientů - ať už cestujete spíše jako nezávislý cestovatel s batohem na zádech a toužíte objevovat nové nepoznané zážitky nebo jako turista, který se poohlíží spíše po exluzívním pobytu v tomto ráji. Syrově přirozené zážitky při trekingu skrze hory zahalené mlžným oparem; ohromující život v tyrkysových vodách či atmosféra romantické vily s bazénem jako stvořená pro strávení ideálních líbánek - v Zemi úsměvů můžete dělat téměř cokoliv.

Svoboda cestování

thajskoonlinelogo.pngCestování je naše životní vášen. Během této cesty životem jsme poznali, že na světě existuje tisíce neobyčejných míst, které mohou být objeveny pouze při svobodném a nezávislém cestování. Uvědomujeme si obrovský rozdíl mezi předem nalinkovaným zájezdem a osobním poznáváním, kde hluboká znalost, smysl pro detail a vnímavost okolí může každou cestu proměnit v nazapomenutelný zážitek.
 
Naši zkušení čeští a thajští průvodci precizně naladěni dle Vašich přání a spojení s místními zvyky a kulturou Vám přinesou dech beroucí okamžiky. To jsou naše služby - malé privátní zájezdy postavené na vyjímečné znalosti Thajska a smysl pro každý detail, které jsou uskutečnitelné pouze pokuď jsou ´ušité´ na míru.
 
Jménem našich expertů na Thajsko, průvodců a ostatních členů týmu, který se podílí na přípravě Vaši snové dovolené, si Vás dovolujeme pozvat do Thajska, kde zažijete neopakovatelné momenty a uvidíte neobyčejná místa.
 
Team Thajsko Online
Strana 1 z 2

Top zájezdy

Procestujte jižní Thajsko. Pobyt na celkem 6 místech. Phuket, Koh Phi Phi, Krabi, Koh Lanta, Koh ...
Kolem Thajska - CESTA PO JIŽNÍM THAJSKU
CZK 25,800.00
17 Dnů
Koh Kood je překrásný skalnatý ostrov s bílými písečnými plážemi a průzračně čistou m...
Super levné Thajsko - KOH CHANG, KOH KOOD, BANGKOK
CZK 11,900.00
13 Dnů
Phi Phi je dokonalý tropický ostrov s vápencovými útesy, tyrkysovou vodou, bílými pískovými...
Super levné Thajsko - KOH PHI PHI, PHUKET, BANGKOK
CZK 15,200.00
13 Dnů
Pobyt na 3 tropických ostrovech v Thajském zálivu. Užijte si slunce, krásné pláže a báječn...
Thajské ostrovy - KOH SAMUI, KOH PHANGAN, KOH TAO
CZK 21,800.00
13 Dnů
Kontaktujte nás
 
Telefon:+420 774 545 103 
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.     

Reference klientů

Zde naleznete dopisy a emaily od klientů, kteří využili naše služby při zajišťování dovolené v Thajsku. Věříme, že i vy budete s našimi službami spokojeni a dovolenou v Thajsku si opravdu užijete....Čti více